Gde sa decom za vikend u Beogradu?

Putovanje sa decom nije lak zadatak, i nekada je potrebno da se malo više potrudite kako bi i njima bilo zanimljivo na putu. Srećom, nije teško izabrati gde sa decom za vikend u Beogradu, među brojnim manifestacijama kojese ordanizuju za njih u glavnom gradu.

Otkrivamo vam gde se krije zabava za decu u Beogradu, i na koja mesta bi obavezno trebalo da odvedete vaše mališane.

Dete na odmoru

Zabava za decu u Beogradu na ‚‚Rtu dobre nade”

Beograd za decu tokom godine organizuje različite manifestacije, ali ukoliko se ne zadesite u glavnom gradu Srbije baš u vreme dešavanja neke od njih – bez brige. Ukoliko se pitate gde odvesti decu u Beogradu, nacionalni zoološki vrt je odličan izbor tokom cele godine. U samom centru beogradske tvrđave, na Kalemegdanu, nalazi se oaza za preko 2000 životinja.

Beogradski zoološki vrt je naročito je poznat u ovom delu Balkana po mnoštvu belih životinja: beli lav, tigar, vuk i orao. Deo u kome deca najviše uživaju je bebi zoo vrt, gde su puštene mini kozice koje deca mogu slobodno maziti i hraniti travom, specijalno namenjenoj za njih. Ova zabava za decu u Beogradu koštaće vas 300 dinara – što je cena karte za decu, odnosno 500 dinara za odrasle.

Putovanje sa decom u park iz doba jure

Zapravo, nije teško odgovoriti na pitanje kuda sa decom u Beogradu kada ste na Kalemegdanu. Svakog dana od 10 do 20 na raspolaganju vam je jedna od najposećenijih zanimljivosti za decu u Beogradu – Dino park, i njegova ‚‚Jura avantura”.

Uz brojna predavanja i igraonice, posetioci parka će imati priliku i da se druže sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata, kao i da se upoznaju sa izgledom 35 nekadašnjih stanovnika naše planete. Karte se naplaćuju po ceni od 350 dinara za odrasle, a 250 za decu do 15 godina (za mlađe od tri godine ulaz je besplatan).

Muzej iluzija – najbolja zabava za decu u Beogradu

Uz pravo bogatstvo eksponata i zabavne i atraktivne varke, koje, na svojih gotovo 400 metara kvadratnih nudi Muzej iluzija, naučite ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i naučnim objašnjenjima koja se nalaze iza iluzija, kako bi razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume.

Muzej iluzija je još jedna destinacija u nizu koja nudi poučne zanimljivosti za decu u Beogradu i ne čudi informacija da je postao jedna od omiljenih gradskih destinacija. Porodičnu ulaznicu za muzej možete kupiti po ceni od 1500 dinara, dok su pojedinačne karte za decu do 15 godina 400 dinara, odnosno 600 dinara – koliko je cena za odrasle.

Natpis u muzeju iluzija

Aktivnosti za decu u Beogradu na Adi Ciganliji

Ako vas zanima zabava za decu Beograd će vam je pružiti i na najlepšem mestu u gradu, kraj plavog savskog jezera. Spremite se za uživanje u prirodi i aktivnostima na prostoru obogaćenom raznim sadržajima za decu, ali i za odrasle. Od igraonica na vodi, avantura parka, mini golfa, bandžija, zip-lajna, do kafića sa igraonicama, peskom, toboganima, bazenom i sportskim terenima.

Ada je godinama roditeljima omiljeni odgovor na pitanje: gde sa decom za vikend u Beogradu? Razlog tome su simbolične cene za savršeni aktivan ili miran odmor za celu porodicu. Svoj automobil možete ostaviti na ulazu uz simboličnu nadoknadu od 100 dinara za ceo dan. Celu Adu možete obići brodićem (za 80 dinara), biciklom (300 dinara) ili vozićem (150 dinara).

Star land – odmor za roditelje i dobra zabava za decu

Najveći zabavni park u Srbiji nalazi se upravo u glavnom gradu, pa ako ne znate gde voditi decu u Beogradu kad poželite da na miru odmorite i popijete kafu, to možete učiniti baš u centru svih dešavanja. Park je otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata. Ulaznica se ne naplaćuje, već posetioci kupuju kartu sa dopunom ili žetone za sprave koje žele da koriste.

Park čine tri celine, formirane po uzrastu posetilaca: deo za decu do 10 godina, deo za mlađe tinejdžere i deo za starije tinejdžere i odrasle. Beograd za decu u ‚‚Star Land“ parku nudi igranje u specijalnom kvarcnom pesku, tramboline, vozić po šinama u zatvorenom prostoru, poligone sa loptama i kockama i druge sadržaje prilagođene tom uzrastu. Posetioci mogu da uživaju i u rotirajućim automobilima sa VR naočarima.

Kuda sa decom u Beogradu, ako ne na Dunavski kej?

Šetalište na Dunavskom keju nalazi se na Novom Beogradu. Najbolji period za šetnju su poslepodnevni sati. Zbog velike ponude sadržaja za decu i odrasle, pripremite se na buku iz luna parka i igraonica na otvorenom. Zabava za decu u beogradu dobila je potpuno novo značenje izdradnjom čitavih gradova sa stenama za penjanje, skakaonicama i autićima.

Šetalište poseduje i bicikle za iznajmljivanje, kojima možete obići Ušće, Adu Ciganliju i šetališta sa strane starog dela grada.

Aktivnosti za decu u Beogradu na „Tašu”

Tašmajdanski park je jedna od najlepših zelenih oaza u centru grada. Postoji nekoliko parkića za decu podeljenih po uzrastu dece: bebe, deca od 2 do 5 godina i treći deo predviđen za malo starije, ljubitelje sportskih aktivnosti.

Na Tašu se često održavaju koncerti, sportsko-rekreativni programi, a možete i iskoristiti blizinu bazena Tašmajdan, Malog dečjeg pozorišta i dečjeg kulturnog centra

Gde odvesti decu u Beogradu na predstavu?

Zabava za decu u Beogradu nisu samo igraonice, šetnje i šećerna vuna. Još jedan predlog ako razmišljate gde voditi decu u Beogradu je da ih upoznate sa kulturnim sadržajem grada za najmlađe.

Pozorišta za decu poput Malog pozorišta Duško Radović, Pozorišta Boško Buha, ili Pozorištanceta Puž imaju uglednu reputaciju zahvaljujući kvalitetnim i veoma posećenim predstavama. Naročito popularno među mlađom pubikom je Pinokio – lutkarsko pozorište.

Putovanje sa decom kroz vreme u Muzeju nauke

Muzej nauke i tehnike je jedini sadržajem prilagođeni muzej za decu u Beogradu i s punim pravom možemo reći da su i pored muzejskih pravila, deca slobodna u otkrivanju nepoznatog i nesputana u svom prirodnom ponašanju.

Celo prizemlje prilagođeno je samo za decu. Glavna postavka sadrži starinske aparate i uređaje, telefone, stare radio prijemnike, i ogroman globus koji deca obožavaju, orgulje i stara vozila. Takođe, deca mogu uživatu uz interaktivne vizuelne doživlaje i otkrića iz oblasti astronomije, matematike, fizike, biologije i psihologije.

Poučno putovanje sa decom u Fenomen centar

Manifestacije za decu u Beogradu nisu rezervisane samo za dane vikenda, pa ukoliko glavni grad posećujete i tokom radne nedelje, obradovaće vas informacija o nesvakidašnjem kutku za radoznale u Fenomen centru.

Tamo polaznici dobijaju priliku da kroz naučne oglede, debate i laboratorijska istraživanja dođu do saznanja. Za sve one koji žele da zabava za decu u Beogradu kod njihovih mališana razvije prirodnu radoznalost, kreativnost, i pozitivan odnos prema učenju ovaj centar za male naučnike će biti odličan izbor.

Termini se određuju u skladu sa uzrastom deteta, i sve radionice su prilagođene u odnosu na razred koji dete pohađa, pa tako možete birati između dva termina za svaki uzrast:

  • Ponedeljak – V i VI razred / 19:30-21:00
  • Utorak – I i II razred / 18:15 -19:15,  V – VIII razreda / 19:45-21:15
  • Sreda – I i II razred / 18:15-19:15, V – VIII razred / 19:45-21:15
  • Četvrtak – III i IV razred / 17:30 – 19:00, III i IV razred / 19:30 – 21:00
  • Petak – III i IV razred / 17:30 – 19:00,  I i II razred / 19:30-20:30

Nadamo se da smo vam boravak u našem gradu ulepšali i olakšali predlozima gde sa decom u Beogradu provesti lep i zanimljiv odmor. Kako biste uspeli da obiđete sve atrakcije za decu, predlažemo vam smeštaj u centru grada, uz koji će vam većina sadržaja za decu biti u neposrednoj blizin. Nadamo se da ćete pored uzbudljivih doživljaja koje nudi zabava za decu Beograd pamtiti i po najsmejanim i gostoljubivim domaćinima i ponovo biti gosti našeg grada.