Zima u Beogradu – odličan izbor za turiste

Zimski meseci za mnoge destinacije podrazumevaju period odmora i pripreme za predstojeću turističku sezonu, što ne može da se kaže i za srpsku prestonicu. Beograd je grad koji živi punim plućima tokom cele godine, ali je zima u Beogradu zaista posebna i razlog posete velikog broja turista koji odluče da praznike provedu u njemu. Dugačka je lista znamenitosti Beograda koja odgovara na pitanje – Šta obići u Beogradu tokom zime? – a mi vam donosimo nekoliko predloga koji će vaš boravak u ovom gradu učiniti pravom zimskom idilom.

Praznicno raspolozenje

Razlozi zbog kojih je zima u Beogradu odlična ideja

Prema oceni mnogih njegovih posetilaca, proleće u Beogradu je najlepše doba godine za upoznavanje ovog grada. Međutim, ukoliko ste već proverili kako izgleda april u Beogradu i proveli nekoliko letnjih dana na Adi Ciganliji, vreme je da upoznate i njegov praznični šarm koji iz godine u godinu privlači posetioce iz čitavog sveta. Kada se jednom iskusite sve što zima u Beogradu nudi, možda baš on postane vaša nova, omiljena praznična destinacija.

Znamenitosti Beograda su lepše zimi

Snežne prizore Beograda ne bi trebalo posmatrati samo iz topline kafića i restorana. Mnoge znamenitosti Beograda su mnogo lepše pod snegom jer pružaju mogućnost da ih doživite na sasvim drugačiji način u odnosu na ono što ste već videli i iskusili kada su ove atrakcije u pitanju. Ukoliko je vaš apartman u blizini centra grada, potrebne su vam samo tople jakne i  društvo koje će se zaputiti sa vama u zimsku šetnju kroz Beograd.

Kalemegdan

Šetnja Kalemegdanom može biti izuzetno prijatna tokom zimskih dana, a pogled sa tvrđave na Beograd prekriven snegom će vas oduševiti i zadržati na ovom mestu duže nego što ste to planirali. Snežne padavine su u ovom slučaju izuzetno dobrodošle, jer pojačavaju doživljaj i čine atmosferu i prizore magičnim. Kalemegdan je jedna od retkih znamenitosti Beograda koja tokom svakog godišnjeg doba predstavlja prvi odgovor na pitanje – šta obići u Beogradu?

Tašmajdan

Nakon šetnje Kalemegdanom i kratke pauze za čaj ili kafu u nekom od beogradskih kafića, možete se zaputiti prema Tašmajdanu, jednom od najlepših beogradskih parkova koji se nalazi u centru grada. Najpoznatiji je po raskošnoj crkvi Svetog Marka – jednoj od najznačajnijih znamenitosti Beograda, a u okolini su smešteni mnogi ugostiteljski objekti, prodavnice i butici u kojima možete kupiti poklone i suvenire po prazničnim sniženjima.

Avala

Avalski toranj pruža mogućnost da posmatrate Beograd iz ptičije perspektive i napravite fenomenalne fotografije koje će biti vaša draga uspomena na dane provedene u ovom gradu. Do Avale će vam potreban prevoz, ali čitav turistički kompleks nudi mogućnost za izuzetno prijatnu šetnju i uživanje u različitim sadržajima.

Ukoliko se popnete na toranj, na njegovom 119-om metru možete uživati u vidikovcu uz tople napitke i poslastice koje nudi ugostiteljski objekat, a već po silasku sa tornja ćete imati priliku da pogledate i kupite etno proizvode i suvenire koji predstavljaju simbole srpske tradicije i kulture.

Najsjajniji grad u regionu

U regionu ne postoji mesto koje odiše prazničnom atmosferom u onoj meri kao što je to slučaj sa Beogradom. Na svakom uglu se nalaze praznični ukrasi, svetiljke i jelke, a oni najraskošniji krase Knez Mihajlovu ulicu, koja je nezaobilazna prilikom obilaska Beograda. Ukoliko su vaš izbor apartmani smešteni nedaleko od strogog centra grada, do Knez Mihajlove možete stići i peške za samo nekoliko minuta.

Praznična atmosfera se zadržava u ovom gradu tokom čitave zime, pa čak i ako ste u Beograd pristigli posle Nove godine, imaćete priliku da ga vidite u njegovom najsjajnijem izdanju.

Iskoristite vreme za nove stvari

Nakon šetnji najlepšim beogradskim ulicama,  iskoristite vreme da posetite i beogradske muzeje, galerije i pozorišta. Njihov sadržaj i program su izuzetno bogati, a hladni zimski dani su odlična prilika da posetite sve ove ustanove kulture za koje vam se, tokom letnjih dana, možda čini da nemate dovoljno vremena.

O tome koliko je kulturna strana Beograda privlačna i stranim i domaćim posetiocima, govori i činjenica da turističke agencije sve češće nude organizovane posete Beogradu i njegovim kulturnim znamenitostima. Kada su u pitanju apartmani Beograd nudi razne mogućnosti i atraktivne lokacije za smeštaj, pa ukoliko se smestite na Vračaru, na dohvat ruke će vam biti muzej Nikole Tesle, Narodna biblioteka Srbije – zadužbina Desanke Maksimović i Hram Svetog Save.

Hram Svetog Save u Beogradu

Apartmani Beograd – kako pronaći smeštaj tokom zime?

Izbor smeštaja u Beogradu je jedna od najbitnijih stvari koja značajno utiče na tok i sadržaj vašeg odmora. Zima u Beogradu i praznični duh su suviše lepi da biste ih obilazili kolima i gradskim prevozom, pa birajte smeštaj koji će vam omogućiti da što više toga obiđete peške i osetite pravu prazničnu atmosferu.

Kada su u pitanju apartmani Beograd centar je deo koji nudi veliki izbor udobnog smeštaja koje možete pronaći po izuzetno povoljnim cenama. Beogradski smeštaj za Novu godinu u hotelima može da vas košta suviše mnogo, a isto važi i za bilo koji drugi period godine. Zbog toga su apartmani u centru grada mnogo pristupačnije rešenje koje će vam pružiti udobnost, komfor i privatnost koju hoteli često nemaju.

Ukoliko ste freelanceri ili se bavite poslom koji od vas zahteva da budete dostupni makar online čak i dok ste na odmoru, ne brinite. Gotovo svi apartmani u Beogradu podrazumevaju besplatan Wi-Fi, a ušuškani smeštaj predstavlja odlično mesto za rad, nakon obilaska znamenitosti. Udobnost fotelje za posao će postati još veća u kombinaciji sa pogledom na snežne prizore i okićen grad, pa vam ni rad na odmoru neće teško pasti.

Zima u Beogradu nudi izuzetno zanimljiv sadržaj koji će upotpuniti vaše praznike i učiniti ih nezaboravnim. Ako se pitate sta obići u Beogradu osim navedenih stavki, postoje još mnoge druge znamenitosti Beograda koje imaju posebnu lepotu kada su prekrivene snegom, a produženi vikendi, neradni dani i državni praznici su idealna prilika da ih sami i otkrijete.