Prednosti koje nosi studio apartman

Veliki broj samaca se opredeljuje za studio apartman kao najbolju opciju življenja. Studio apartman ili garsonjera, kako je još popularno nazivaju na našim prostorima, je jedna od najtraženijih vrsta stambenih jedinica kada je iznajmljivanje stana u pitanju.

Devojka stoji pored prozora

Svi ljubitelji jednostavnosti smatraju da je studio apartman pravi izbor za njih, s obzirom da je gomilanje građevinskih konstrukcija u ovakvom prostoru nepotrebno. Postoji veliki broj prednosti koje kupovina ili iznajmljivanje garsonjere donosi u pogledu funkcionalnosti, estetike i lakoće održavanja. U nastavku teksta otkrijte zašto studio apratman može bi dobro rešenje za vas.

Troškovi su manji za studio apartman

Na početku, bilo bi dobro da budete upoznati sa terminima koji se koriste u ovoj sferi poslovanja. Na našem jeziku je garsonjera isto što i studio apartman, a termin se koristi da objasni stan koji se sastoji od jedne prostorije koja poseduje malu kuhinju, trpezariju i omanji dnevni boravak. U pojedinim slučajevima, garsonjere mogu posedovati zavidne terase i kupatilo većih dimenzija. U zavisnosti od komfora koji pruža i dostupnosti svih sadržaja, razlikuju se i cene na tržištu kako za kupovinu tako i cene kad su u pitanju stanovi za izdavanje.

Osim same cene nekretnine, režije za studio apartman su značajno manje u odnosu na veće stambene prostore. U zavisnosti od dela grada u kom živite, razlikovaće se i troškovi s obzirom da ćete se negde grejati na centralno grejanje, a negde na struju. Bilo kako bilo, iznosi koje ćete izdvajati za račune su prihvatljive, a ukoliko iznajmljujete stan, režije često mogu biti uključene u cenu izdavanja garsonjere.  

Garsonjera je laka za čišćenje

Pomislite samo na uštedu vremena kada imate garsonjeru za čišćenje u odnosu na kuću ili neki glomazan stan. Biće vam potrebno do pola sata da sredite čitav stan, ukoliko ga ne zatrpavate nepotrebnim stvarima. Ovo značajno utiče na činjenicu da garsonjere imaju velike prednosti za život. Kada vam se neočekivano najave prijatelji, bićete u mogućnosti da u minimalnom roku svoj stan dovedete u red.

 

Možete srediti studio apartman sa malo sredstava u velikom stilu

Prva pomisao svima je da za studio apartman minimalna kvadratura donosi velika ograničenja pri uređenju enterijera. Međutim, istina je da je samo malo kreativnosti potrebno da biste svoj mali open space oplemenili i načinili dobrim mestom za život. Poenta je da svedete svu imovinu na minimum, tako ćete zadržati samo ono što vam treba.

Postoji tendencija kod ljudi da kad imaju veliki prostor, pokušavaju da ga popune po svaku cenu. Prazni prostori u stanu su uglavnom izrazito kraktoročni, ali kada živite u garsonjeri trudite se da u stanu imate samo ono što smatrate neophodnim.

Ukoliko sami opremate svoj studio stan, uštedećete novac i pri kupovini celokupnog sadržaja koji će vam se naći u domu. Uz uštedu koja se tiče ograničenog sadržaja ćete moći da kupite par komada nameštaja koji su kvalitetniji, lepši i možda i skuplji jer će vam redukovana kupovina doneti tu mogućnost. Naš savet je da se fokusirate na jednostavnu estetiku, minimalistički stil i svetle boje koje će uticati na vizuelni privid većeg prostora.

Ležerna opuštenost koju donosi garsonjera znači da će i kreativni haos izgledati prihvatljivo. Studio stan je odličan osim za one koji žele da uštede i za one koji su umetnički nastrojeni jer ovakav prostor ohrabruje kreativnost.  

Krevet u stanu

…još prednosti koje uočite tek kad se uselite u studio apartman

Vaš stan je vaš dom, bilo da je u pitanju studio apartman za 2 osobe ili da živite sami. Svako teži da mu mesto za život donese određenu vrstu mira. Uz garsonjeru imate minimalno obaveza oko stana. I ukoliko želite da ga sredite po svom ukusu i da uživate u njemu, jednom kada to uradite više nećete morati da razmišljate.

Čak i u budućnosti kada vašoj garosenjeri bude neophodno krečenje ili generalno preuređenje, biće sasvim lako menjati boje zidova, pločiče, kuhinjske elemente, a uz prave majstore, moći ćete da sredite stan za jedan dan. Garsonjera donosi manje troškova, manje vremena za čišćenje i više vremena za sve ostale stvari u životu koje vas čine srećnim.

Za koju god opciju da se odlučite, na kraju dana je najbitnije da vam dom donosi komfor i toplinu koju očekujete. U slučaju da vas zanima iznajmljivanje stana u Beogradu ili Novom Sadu, znate da se uz punu dozu sigurnosti možete osloniti na nas, a mi ćemo se postarati da vam ponudimo izbor koji će u potpunosti odgovoriti na vaš zahtev.