Ada Bojana: Sojenice, Vikendice, Apartmani

Veštačko rečno ostrvo Ada Bojana nalazi se na ušću reke Bojane u Jadran, a danas je poznati turistički centar koji privlači na hiljade turista svake godine. Ljudi dolaze na Adu Bojanu privučeni prirodnim lepotama, kao i aktivnostima u samom okruženju. Veoma popularna aktivnost na Adi Bojani jeste surfovanje na vetru. Vremenski uslovi su omogućili da ovaj sport na vodi doživi pravi procvat u Crnoj Gori. Odlični talasi kreirani povoljnim vetrovima omogućavaju surfovanje i jedrenje. Ako nikada niste probali, na Adi Bojani postoji i škola surfovanja na vetru.

Ada Bojana ukrašava mediteranska vegetacija, što joj daje čar Amazonije i jedinstveni mikroekološki prostor. Smeštaj Ada Bojana turističkog centra se sastoji primarno od bungalova, kućica, apartmana i sojenica. KlikApartmani vam omogućavaju da lako pregledate Ada Bojana smeštaj u ponudi. Pogledajte izbor sojenica, kućica i vikendica koji će izvući maksimum iz vašeg boravka na ovom području.

Ada Bojana smeštaj

Ada Bojana smeštaj

Opcije smeštaja na Adi Bojani su veoma raznolike, od tradicionalnih do neobičnih. Ada Bojana apartmani su klasična opcija, a možete birati apartmane u blizini ade. Ukoliko se odlučite da osetite pravi duh lokaliteta, Ada Bojana sojenice i bungalovi su najbolji način da to učinite. Da li postoji bolji način za povezivanje sa prirodom od boravka na samoj obali reke? Ako vam opcija smeštaja na reci ne zvuči primamljivo, možete lako pronaći drugi izbor.

Ada Bojana sojenice

Ada Bojana sojenice

Sojenice su kuće izgrađene u močvarnim područjima ili u plićacima uz obalu, koje su podignute na deblima drveća zarad zaštite od vremenskih uticaja. Ada Bojana sojenice su čuvene po svojo ribolovačkoj prirodi, odakle meštani love ribu poštujući tradiciju i pravila ribolova. Riba ulovljena sa sojenica se može probati u brojnim ribljim restoranima u blizini.

Sojenice Ada Bojana

Sojenice Ada Bojana

Tip smeštaja Sojenice Ada Bojana je jako popularan način da provedete svoj boravak na ovoj prestižnoj lokaciji. Sojenice vam pružaju mogućnost za nesvakidašnji boravak u opuštajućoj atmosferi na reci. Živite kao pravi lokalac na nekoliko dana, dopustite da vam svež vazduh na vodi pročisti um. Nakon samo par dana, Sojenice Ada Bojane će vam prirasti za srce i biće vam teško da ih napustite.

Sojanice na Adi Bojani

Sojenice na Adi Bojani

Po čemu je Ada Bojana poznata? Po tome što je jedna od najboljih peščanih plaža u Crnoj Gori, po velikoj nudističkoj plaži, sportovima na vodi, a ne možemo zaboraviti sojenice na Adi Bojani. Definitivno najpopularniji vid smeštaja na ovom lokalitetu su sojenice. Ove konstrukcije na vodi vam pružaju maksimum tokom boravka na Adi Bojani. Definitivno je udobnija opcija od kampovanja na plaži same ade.

Ada Bojana smeštaj sojenice

Ada Bojana smeštaj sojenice

Nije lako pronaći smeštaj koji vam omogućava da upijate sunčeve zrake, dok se na tik od vas nalazi krevet u koji možete da legnete, a sa druge strane velika opuštajuća vodena površina. Zato se Ada Bojana smeštaj i sojenice izdvaja kao potpuno jedinstven doživljaj. Dozvolite svojim mislima da odludaju dalje nego što pogled doseže i provedite dane u harmoniji na Ada Bojana sojenicama.

Ada Bojana vodič

Ada Bojana je veštačko ostrvo za koje legenda kaže da se formiralo kada je na ušću reke Bojane potonou brod Merito. U kombinaciji sa još dva manja ostrva, stvorio se potencijal za formiranje trouglastog ostrva koje se prostire na 600 hektara. Ostrvo je specifično po tome što ga sa dve strane zapljuskuje rečna voda, dok treću stranu ostrva zapljuskuje voda iz Jadranskog mora. Flora i fauna na ostrvu je prilično neverovatna i to je jedan od glavnih razloga zašto je Ada Bojana postala jedno od najpopularnijih letovališta u Crnoj Gori.

Ambijent je naročito opuštajući, i mnogi se kunu da boravak na Adi Bojani izvlačli negativne misli i unosti posebnu energiju u vaš život. Naročito ako odlučite da vam za vreme provedeno na ostrvu Ada Bojana smeštaj budu sojenice ili vikendice na vodi. Specifična atrakcija za ovaj region je i maestral, vetar koji duva na primorju i stvara savršene uslove za sportove na vodi – kitesurfing, windsurfing i letenje zmajem.

Ada Bojana je nastala na ušću reke Bojane u Jadran, na granici Crne Gore sa Albanijom. Usled izuzetno povoljno geografskog položaja, Ada Bojana je idealno mesto za gurmane koji uživaju u fantastičnoj morskoj i rečnoj ribi, koju možete probati u nekom od čuvenih restorana među kojima su: Restoran Ćićkova čarda, Konoba kod Ranka, Restoran Durante i ostali…

Plaža na Adi Bojani se prostire na čak 15 kilometara i zato je poznata i kao Velika Plaža. Nije baš na ostrvu, već odmah do njega i prostire se čak do Ulcinja, a često joj tepaju i „ulcinjska Kopakabana”. Naročito je popularna među porodicama sa malom decom, zbog dugog pojasa plićaka, ali svaka generacija može da nađe zanimaciju na ovoj plaži. Na plaži ćete pronaći praškasto mekan pesak, kojim je i samo morsko dno prekriveno. Budite sigurni da gužve neće biti, jer ova plaža može da ugosti i do 15.000 kupača! Plaža je opremljena, a duž plaže se nalaze kafići i restorani.

Ada Bojana je čuvena i po nudizmu, ali se ova praksa sunčanja ne primenjuje na Velikoj Plaži, već na plaži na samom ostrvu uokviru kompleksa FKK Ada Bojana, tj. U ograđenom delu u kojem za ovaj užitak morate da izdvojite 5 evra na kapiji. Ovaj iznos će vam biti vraćen ako odsedate u resortu. Parking u resortu je besplatan i nije potrebna rezervacija.