Kako da postavite radni prostor u malom apartmanu

Svi želimo da imamo veliki stan, u kom će nam bitni komotno, i u kom ćemo moći da napravimo sve prostorije koje želimo. Međutim, realnost je drugačija. Često nemamo dovoljno novca za prostrane stanove, pa živimo u malo prostoru sa još nekim.

radni sto lampa

Ipak, to ne treba da vas obeshrabruje, jer postoje načini kako da mali stan izgleda kao veliki, ali i kako da napravite vaš prostor za rad u malom stanu. Upravo u ovom tekstu saznajte kako da postignete to, i uživate u radu kod kuće.

Nemojte da tugujete što trenutno ne možete sebi da obezbedite luksuz odvojene radne sobe, već se dovijajte kreativnih načina kako da u dostupnom prostoru pronađete mesto za sebe.

Postoji nekoliko različitih opcija, a mi ćemo vam dati nekoliko ideja za rešenje ovog problema.

#1 Postavite veću ploču u dnevnoj sobi

Pored kauča u dnevnoj sobi, na zidu možete instalirati dugačku radnu ploču. Ona se može koristiti na razne načine. Na njoj možete držati knjige, kompjuter, ali imaćete i prazan prostor koji će vam služiti za rad.

Ukućani će znati da kada sednete za ovu ploču, vi radite i da ne treba da vas uznemiravaju. Kada birate stolicu za ovu ploču izaberite fotelju modernog dizajna, koja je udobna, ali koja se može koristiti i kao dodatno emsto za sedenje kada vam dođu gosti.

#2 Polukružni stočić je odličan kao sto za laptop

Ukoliko nemate dovoljno prostora u stanu da napravite čitav radni prostor, sto za laptop će odlično da dođe. Osim toga, kada sklonite laptop, na ovaj sto možete staviti svesku, lampu i olovke.

Ovaj stočić možete staviti u dnevnu sobu, u blizini kauča, ili na praznom zidu. Najbolje kod ovog stola je što ne zauzima mnogo prostora, pa kada se ne koristi kao radna površina, može se koristiti kao pomoćni stočić.

#3 Radna površina u spavaćoj sobi

laptop radni sto koverte

Ukoliko imate spavaću sobu, to je odlično, jer ovde možete naći idealno mesto za vas, a preko dana ćete imati mir i tišinu, u kom možete da radite.

Pored ormara do prozora instalirajte radnu površinu, bez fioka, nogara i mesta za odlaganje. Iznad ove radne površine instalirajte još dve veće daske koje ćete koristiti kao police za odlaganje knjiga i materijala.

#4 Montažne police kao radna površina

Iako su čiste radne povšrine odličan izbor, neki stanovi su toliko mali, da ni za njih nema mesta. Rešenje koje ovde možete da primenite je da napravite ove radne površine u vidu polica koje mogu da se sklapaju kada se ne koriste.

Napravite nekoliko takvih polica, pa kada vam zabtreba mesto za čitanje ili rad na laptopu, samo otvorite police. Kada završite, zatvorite police, kako ne bi oduzimale previše mesta, i pravile gužvu u stanu.

#5 Radni prostor kao okvir prozora

Celom širinom prozora postavite ploču koju ćete koristiti kao radni deo. Ovo je najbolje da uradite u spavaćoj sobi, jer će tu izgledati najmanje čudno, a vi ćete imati svoju privatnost. Najbolji izbor boje za ovu ploču je bela, jer se tako dobija utisak većeg prostora, i otvorenosti sobe.

Izaberite pravu stolicu za ovaj sto, onu koja se slaže sa vašim ostalim nameštajem i stilom sobe, ali je i udbona za višečasovnu sedenje.

#6 Noćni stočić kao radni sto

radni sto kompjuter

Ukoliko ništa više ne može da stane u vašu sobu, onda je dobar izbor veći noćni stočić na koji može da stane laptop. Prinesite stolicu, uživajte i opustite se. Ovo su samo neke od ideja kako da napravite radni prostor u malom stanu, slobodno pustite mašti na volju, ili napravite kombinaciju od svih ponuđenih.

Ono što je najvažnije je da sebi obezbedite mesto u kom ćete se osećati lepo i prijatno, i koje će vam bar na neki način davati mir i privatnost.

Takođe, ako izdajete apartman u Beogradu, dobro je da odvojite mali deo apartmana koji će koristiti kao radni deo, jer mnogi u Beograd često dolaze poslom, i potrebna im je radna površina.