Pet razloga zašto da provedete svoj odmor u Beogradu

Ukoliko planirate da putujete u Srbiju, odmor u Beogradu je svakako stanica koju nezaobilazno treba da posetite, a mi ćemi vam otkriti i zašto ćete poželeti da u njemu ostanete koji dan duže od planiranog. Otkrijte zašto je američki magazin The Huffington Post glavni grad Srbije proglasio za jednu od top destinacija u 2015.

NoviBG_Nov30_2005

1. Pogled sa Beogradske tvrđave

Tvrđava koja je sagrađena još u prvom veku novog milenijuma i oko koje je kasnije nastao grad Beograd pruža neverovatan pogled na ovaj višemilionski grad. U okviru Beogradske tvrđave se nalazi i najveći beogradski park – Kalemegdan, koji ćete upoznati kada se uputite na tvrđavu.

2. Mesta od istorijskog značaja

I najneobaveznija šetnja Beogradom će vas dovesti u dodir sa mnogim politički i istorijski značajnim mestima. Jedno od turistički najposećenijih mesta u Beogradu svakako je Kuća cveća, mauzolej doživotnog predsednika bivše Jugoslavije – Tita, koji se nalazi u sklopu Muzeja istorije Jugoslavije. Velike turističke atrakcije su i muzej Nikole Tesle i Prirodnjački muzej, u kojima možete da se upoznate sa životom i radom Nikole Tesle, odnosno da vidite fosilne ostatke životinja iz ledenog doba.

Beograd noću - reka

3. Arhitektura

Beograd je spoj raznovrsnih arhitektonskih stilova, što se jasno vidi iz prelaska iz jednog dela grada u drugi. Različiti delovi grada građeni su pod uticajem različitih stilova, te Beograd predstavlja spoj austrougarske, turske, brutalističke i moderne arhitekture.

4. Hrana

Beograd nudi široki dijapazon kuhinja. Slično kao i u arhitekturi, različiti uticaji se ogledaju i u tradicionalnoj srpskoj kuhinji – koja očara nepce svakoga ko je prvi putokusi. Sem domaće hrane ovde možete da jedete i u italijanskim, kineskim, meksičkim, indijskim restoranima. U svakom slučaju, u Beogradu nećete ostati gladni.

5. Smeštaj pristupačan svakom džepu za odmor u Beogradu

Beograd je jedan od turistički najjeftinijih evropskih gradova. Posetiocima glavnog grada Srbije posebno gode cene smeštaja, koje znaju da budu i po nekoliko puta jeftinije u poređenju sa drugim evropskim destinacijama. U Beogradu možete da iznajmite apartman u bilo kom delu grada, a u ponudi možete da pronađete tip apartmana koji će vam odgovarati u svakom smislu – po pitanju veličine, lokacije i cene.