Kako funkcioniše Bus Plus u Beogradu – zone, cene i vrste kartica

Bus Plus sistem nastao je 2012. godine, kada se stari način napalate karata, uz pomoć očitavanja papirnih karata, ukinuo. Bus Plus sistem je trebalo da unese bržu i jednostavniju uslugu, smanjenje problema sa prevozom i tehnološki napredak u ovom sektoru. Pročitajte sve o bus plus sistemu, koje vrste karata postoje, kako možete ostvariti popuste i slično.

Gradski prevoz Bus Plus

Šta je Bus Plus sistem gradskog prevoza u Beogradu?

Bus Plus sistem radi na dva nivoa, odnosno, vodi računa o sistemu vozila, ali i o naplati karata. Zahvaljući ovom sistemu svi autobusi su umreženi, pa se kvarovi i sitnije havarije rešavaju istog trenutka, zahvaljujući umreženosti. Druga odlika Bus Plusa je elektronsko naplaćivanje karata.

Ovaj način naplaćivanja je povećao je naplatu karata, koja je dugo vremena bila na veoma niskom nivou. Posle 6 godina korišćenja Bus Plus sistema, ne može se reći da je on postigao efekte koji su bili zamišljeni, ali putnici su prinuđeni da funkcionišu u ovom sistemu, pa je dobro znati na koji način možete ostvariti popuste i koje su cene karata, kako ne biste dolazili u neprijatnu situaciju.

Bus Plus zone u Beogradu

Prva zona Bus Plusa podrazumeva centar Beograda i širi centar grada, druga zona podrazumeva podrazumeva udaljene lokacije, poput Zemuna i Sručina, treća zona podrazumeva Barajevo, Sopot, Obrenovac, Grocka, dok u četvrtu zonu spadaju Lazarevac i Mladenovac.

Ovo zoniranje grada doprinelo je boljem organizovanju gradskog saobraćaja i raspodeli cenovnika.

Bus Plus aplikacija za mobilni telefon

Bus Plus aplikacija se može instalirati na svim telefonima koji podržavaju Android sistem. Preko nje možete saznati gde se nalazite, kojim prevozom najbrže i najlakše možete da dođete do željene lokacije, pretražiti stanice prema nazivu za tražene bus plus linije i slično.

Bus Plus aplikacija daje i informaciju koliko je stanica potrebno vašem prevozu da dođe do vas, ali ukoliko imate Iphone, ovu aplikaciju nećete moći da instalirate.

U tom slučaju, uz aplikaciju Move it, možete pronaći na koliko stanica je udaljen vaš željeni prevoz od vas, što je odlična usluga za one koji to ne mogu da provere SMS-om.

Bus Plus kartica – cene vožnje i kategorije putnika

Postoje četiri vrste kartice za prevoz: personalizovane, nepersonalizovane, dnevne karte i karte za jednu vožnju, koje se kupuju kod vozača. Mnoge od ovih kartica imaju svoje podvrste, kako bi oni koji nemaju dovoljno novca za plaćanje pune cene prevoza, mogli da dobiju bus plus karticu, uz povlasticu i voze se gradskim prevozom bez smetnji.

Kada kupite karticu, bila ona personalizovana ili nepersonalizovana, neophodno je da je dopunite, jer na njoj ne postoje automatski uplaćene vožnje. Bus Plus kartica se mora dopuniti pre ulaska u prevoz, jer nećete moći kontrolorima da platite isti iznos kao za kartu.

Ukoliko niste u mogućnosti da je dopunite, kartu za jednu vožnju možete kupiti kod vozača, i to važi za sve koji se voze prevozom, bilo da su stranci, penzioneri, studenti, trudnice i slično. Ukoliko na vreme ne kupite svoju povlasticu, u obavezi ste da platite punu cenu, dok ne obezbedite povlasticu.

Bus Plus za penzionere u Beogradu

Penzioneri su prva ranjiva grupa, što se tiče socijalnog statusa, jer veliki broj njih ima veoma mala primanja. Grad je želeo da im izađe u susret i reši ovaj problem, kako bi rezultat bio što pravednija raspodela plaćanja.

S obzirom na to da se mnogi penzioneri teško kreću, svu dostavu neophodne dokumentacije za dobijanje povlastice za prevoz umesto njih mogu dostaviti treća lica. Najvažniji dokument koji moraju dostaviti je penzioni ček ili original potvrdu iz PIO fonda o visini penzije, koji nije stariji od dve nedelje.

Bus plus cena karte za penzionere

Penzioneri koji imaju primanja koja su ispod 25.000 dinara, uz dostavljanje penzionog čeka će ostvariti pravno na besplatnu godišnju kartu ili na godišnju kartu u iznosu od 407 dinara. Ukoliko imate penziju koja je niža od 10.000 dinara, godišnja karta za javni prevoz će biti besplatna, a ukoliko vam je penzija između 10 i 25 hiljada dinara, dobićete godišnju kartu za javni prevoz za 407 dinara.

Ukoliko imate penziju između 25 i 50 hiljada, u obavezi ste da mesečnu kartu za javni prevoz plaćate 990 dinara, a ukoliko vam je penzija viša od 50 hiljada dinara, potrebno je da mesečno uplaćujete 1.495 dinara za javni gradski prevoz u Beogradu.

Bus Plus za nezaposlene

Sva lica koja imaju prebivalište u Beogradu i original potvrdu da niste u radnom odnosu izdatu od Nacionalne službe za zapošljavanje. Osim toga, potrebna vam je i fotokopija lične karte. Ova karta se izdaje na 3 godine, a mora se obnoviti nakon 6 meseci, najmanje 15 dana pre isteka roka.

Bus Plus cena karte za nezaposlene

Sva nezaposlena lica uz potvrdu mogu izvaditi mesečnu kartu za gradski prevoz u Beogradu po povlašćenoj ceni od 1.090 dinara do 1.890 dinara, u zavinosti u kojoj se zoni nalazite. Građani koji nemaju prebivalište u Beogradu, a nakon studija su nastavili život u njemu, ne mogu izvaditi Bus Plus kartici po povlašćenoj ceni dok ne nađu posao.

Bus Plus za studente

Svi studenti koji žive i studiraju u Beogradu mogu izvaditi mesečnu kartu za Bus Plus po povlašćenoj ceni. Studenti su prepoznati kao socijalna grupa koja ne zarađuje dovoljno novca, kako bi mogla da izdvoji za punu cenu karte, pa je Grad odlučio da pomogne ovoj grupi.

Studenti su u obavezi da dostave originalnu potvrdu o pohađanju određene visokoškolske ustanove na teritoriji Beograda, kao i fotokopiju lične karte. Bus Plus cena karte za studente iznosi, takođe, između 1.090 i 1.890 dinara mesečno, u zavinosti od mesta življenja.

Bus plus za trudnice

Sve trudnice koje imaju mesto prebivališta u Beogradu, mogu dobiti besplatnu Bus Plus kartu u periodu trajanja trudnoće. Ono što morate doneti je lekarsko uverenje o trudnoći, a na papiru mora postojati procena termina porođaja, kako bi Bus Plus mogao da vam izda krajnji rok važenja besplatne kartice.

Trudnice koje žive u Beogradu, ali nemaju mesto prebivališta u Beogradu, nemaju pravo na besplatnu, ni povlašćenu karticu sa određenim popustom. Osim za trudnice, Bus Plus za osnovce je takođe besplatan, bez ikakve dokumentacije.

Bus Plus za strance u Beogradu

Ovo je verovatno najvažnija informacija od svih informacija o Bus Plus sistemu za posetioce KlikApartmani sajta. Stranci u Beogradu su u obavezi da plate gradski prevoz, kao i građani Beograda. Stranci mogu kupiti i personalizovanu i nepersonalizovanu karticu i voziti se bez ikakvih smetnji. Stranci nemaju nikakav dodatni popust ni povlastice, već plaćaju punu cenu karte, kao zaposleni koji rade u Beogradu.

Bus Plus dopuna – gde se dopunjuje Bus Plus kartica

U zavisnosti od toga kakvu karticu imate, vršićete Bus Plus poroduženje na određeni način. Dopuna nepersonalizovanih kartica se vrši u svim maloprodajnim objektima koji imaju istaknut logo Bus Plusa. Na ovim mestima, takođe, možete kupiti plastičnu karticu koja košta 250 dinara, pa je dopuniti iznosom koji želite.

Cena jedne vožnje je 89 dinara, u trajanju od 90 minuta, a dopunu možete vršiti prema potrebama, kada nestane novca sa kartice.

Dopuna personalizovanih kartica se, takođe, vrši u maloprodajnim objektima koji imaju istaknut logo Bus Plusa. Karticu možete dopuniti za sledeći mesec već od 25. u tekućem mesecu, kako biste 1. u mesecu već imali dopunjenu karticu.

Karta se možete kupiti i kod vozača po ceni od 150 dinara. Ovo je najlakši i najbrži način da dođete do karte, ukoliko niste stigli da dopunite svoju karticu pre vožnje. Od skoro postoji opcija da možete validirati mobilni telefon na validatoru, ukoliko nemate kartu.

Gde izvaditi Bus Plus?

Najveće i najprometnije mesto na kom možete izvaditi Bus Plus karticu je Beograđnka, a odmah nakon nje tu je i Jugocentar na Novom Beogradu.

Ostale lokacije na kojima možete izvaditi karticu su:

  • Skender Beogva 47 (GSP);
  • TC Trg Republije (GSP);
  • Deligradska 10 (GSP);
  • Lasta Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo i Sopot;
  • Tempo na Novom Beogradu, Čukarici i Voždovcu;
  • Na Savskom vencu na BAS-u.

Bus Plus kontrola

Kontrola u prevozu je pojačana otkad je uveden ovaj sistem, kako bi se građani motivisali da redovno uplaćuju karte za prevoz. Gradski prevoz je dugo godina bio besplatan i javno dostupan, a njegovo finansiranje se vršilo iz budžeta, odnosno, od novca građana.

S obzirom na to da je godinama stekao velike gubitke iz različitih razloga i neadekvatnog upravljanja novcem, firma Apex je preuzela naplatu karata. Cena karte je za građane Beograda visoka, ukoliko se pogleda cena karte i prosečna plata u regionu.

Ipak, gradski prevoz je trenutno uređen tako da je u privatno-javnom vlasništvu, pa do tada svi koji su u Beogradu su u obavezi da plaćaju kartu, kako ne bi dolazili u probleme sa kontrolorima i plaćali visoke kazne.

Pročitajte i koje se cene taksija u Beogradu.