Bioskopi u Beogradu – lokacije i korisne informacije

Gledanje filmova u bioskopu je i dalje veoma popularno, jer ništa ne može da zameni gledanje filma na velikom ekranu, sa visoko kvalitetnim zvukom i fenomenalnom slikom. Kada su u pitanju bioskopi Beograd se može pohvaliti odličnom ponudom nekoliko bioskopa koji poštuju svetske standarde kada su u pitanju udobnost, zvuk i slika. Pročitajte detaljan vodič kroz beogradske bioskope i izaberite onaj u kom ćete pogledati sledeći film.

Savremeni filmovi mnogo pažnje posvećuju kvalitetu zvuka, zvučnim efektima, kao i vizuelnim efektima, pa gledanje takvog filma kod kuće na laptopu ne može da bude potpuno uživanje i doživljaj. Beogradski bioskopi su osavremenjeni, neki od njih su u fazi renoviranja, a neke Beograđani vole zbog njihove istorije i kulturnog kapitala koji nose.

Bioskopi u Beogradu

#1 Bioskopi Beograd – Akademija 28

Adresa: Nemanjina 28

Akademija 28 je beogradski bioskop koji je oličenje urbanog Beograda, ali i velika turistička atrakcija. Ovaj bioskop ima specifičan izgled, ne podseća previše na moderne bioskope koji su ogromni prostori. Ovaj bioskop je manjih dimenzija, ali u njemu vlada prijateljska atmosfera.

U njemu nikada nije prevelika gužva, a ujedno je i prostor koji možete iznajmiti za privatne projekcije, poput obeležavanja rođendana. U ovu bioskopsku salu može da stane do 30 ljudi. Akademija 28 nije samo bioskop, već višefunkcionalni kulturni objekat koji nudi predstave, koncerte, izložbe, događaje u privatnoj organizaciji, restoran i prijatnu atmosferu za druženje.

Kada je u pitanju Akademija 28 repertoar nije previše raznovrstan, jer postoji samo jedna sala. Ono što je posebno kod ovog bioskopa je atmosfera koju nudi i beg od savremenog i brzog života industrijskog doba. Filmski užitak u ovom bioskopu je poseban, jer bioskopska sala liči na kafić, gde se možete uvaliti u svoje fotelje i uživati uz kafu, sok ili pivo.

Cena karte u bioskopu Akademija 28 iznosi 250 dinara po projekciji, a sredom postoji akcija, kada je cena karte samo 150 dinara.

#2 Roda Cineplex – Banovo brdo

Adresa: Požeška 83a

Bioskop Roda Banovo brdo čini velikom beogradskom atrakcijom, jer ovde često dolaze i oni Beograđani koji ne žive u ovom delu grada, zbog njegovog modernog dizajna i savremenog sadržaja koji nudi. Roda bioskop nudi tri sale u kojima možete potpuno uživati i osećati se kao da ste u filmu koji gledate.

Do 2002. godine Roda Cineplex je bio stari bioskop, kom je bilo neophodno renoviranje. Nakon renoviranja, ovaj bioskop je zasijao u svom punom sjaju, ukupnog kapaciteta od 387 mesta.

Sve tri sale u bioskopu su opremljene vrhunskom digitalnom tehnikom za 2D i 3D projekcije, a uz pomoć vrhunske tehnologije koji se koriste za bioskopska platna, kvalitet slike je fantastičan, posebno kada su u pitanju 3D filmovi.

Roda repertoar za nedelju dana unapred, možete pogledati na zvaničnom sajtu ovog bioskopa. Takođe, ukoliko želite, mesto možete rezervisati online. Cene karata u Roda bioskopu se kreću od 250-480 dinara, u zavisnosti od toga kojim danom dolazite i u koliko sati.

Posebna pogodnost ovog bioskopa je što izgleda moderno i svemirski, a jeftiniji od najpopularnijeg bioskopa u Beogradu – Cineplexxa u Ušću, Delti i Big-u. U sali postoje sedišta koja su veoma udobna, a razmak između sedišta je dovoljno veliki da imate potreban prostor za noge, ali i da vam niko ko sedi ispred vas ne zaklanja film.

#3 Bioskop Cineplexx

Cineplexx bioskopi su najsavremeniji bioskopi u Beogradu, jer koriste poslednje tehnološke inovacije kada su u pitanju kvalitet zvuka i slike, ali i kada je u pitanju udonost i komfor posetilaca.

Ovi bioskopi ne vode računa samo o kvalitetu projekcije, već i o raznovrsnosti i kvalitetu dodatnog i propratnog sadržaja. Uz treći deo filma Pedeset nijansi sive bio je organizovan događaj koji je bio u duhu filma, pa su posetioci mogli da se fotografišu u posebnom kutku napravljenom specijalno za ovu priliku. Cineplexx je u svim svojim bioskopima pripremio zanimljive poklone za publiku, koja je bila potpuno oduševljena ovim gestom.

Cineplexx Ušće

Adresa: Bulevar Mihajla Pupina 4

Ovaj bioskop ima 11 sala, u koje ukupno staje oko 2000 posetilaca. Sve sale su pažljivo dizajnirane kako bi svi posetioci mogli maksimalno da uživaju u komforu, bez obzira na to gde sede.

Postoji širok izbor hrane koju možete kupiti pre ulaska na projekciju, što je mnogim gledaocima veoma bitan faktor kada biraju omiljeni bioskop, jer veliki broj njih želi da uživa u omiljenoj hrani dok gleda dugo iščekivani film.

Kada je u pitanju Cineplexx Ušće repertoar je raznovrsna, a o detaljima se možete informisati na zvaničnom sajtu Cineplexx bioskopa. Osim toga, na sajtu možete pronađi i detaljan Cineplexx cenovnik, i saznati koja je cena karte za projekciju koju želite da pogledate.

Cineplexx Delta City

Adresa: Jurija Gagarina 16/16A

Ovaj bioskop ima ukupno 6 sala, u koje može da stane do 1000 gledalaca. Sale su nešto manje, nego sale u Ušću, a restorani u kojima možete kupiti obrok su brojni, malo drugačiji nego u Ušće šoping centru.

U Cineplexxu u Delta City-u ima manje dodatnog sadržaja, za razliku od Ušća koje nudi i gledanje opere i baleta. S obzirom na to, cene u Cineplexx Delta City su blago jefitnije.

#4 Tuckwood bioskop

Adresa: Kneza Miloša 7a

Bioskop Tuckwood je jedan od omiljenih bioskopa Beograđana koji žive u centru grada. Tuck je veoma važan deo gradske kulture Beograda, jer svojim specifičnim izgledom i atmosferom, i dalje privlači veliku publiku, iako tehnološki nije napredan kao Cineplexx bioskopi.

U bioskopu postoji pet sala, od kojih svaka ima ime po nekom od čuvenih filmksih umetnika. Ovaj bioskop je ušuškan i veoma prijatan za boravak, ali morate pametno da birate svoje mesto, jer stolice nisu razmaknute kao u Cineplexxu, pa ukoliko neko ko je mnogo visok sedne ispred vas može da se desi da nećete videti celo platno.

Enterijer je urađen u pravom filmskom stilu iz devedesetih godina, pa imate osećaj kao da ste u vremenskoj kapsuli, odnosno, filmskom lavirintu.

#5 Fontana bioskop

Adresa: Pariske komune 13

Bioskop fontana je renoviran 2012. godine i opremljen je najnovijom prikazivačkom tehnikom, koja uključuje savremene 3D projektore. Kada je u pitanju bioskop Fontana repertoar je malo drugačiji nego u drugim velikim bioskopima.

Ovde prednost imaju evropski filmovi, kao i kvalitetan program i sadržaj za decu. Fontana nudi i redovan bioskopski repertoar, ali je jedan od retkih bioskopa koji redovno prati i evropska filmska ostvarenja, koja nisu toliko popularna kao američki filmovi.

Fontana bioskop nudi i projekciju festivalskih filmova, koje nemamo često priliku da vidimo van festivala, a neretko se radi o veoma kvalitetnim filmskim ostvarenjima.

#6 Jugoslovenska Kinoteka

Adresa: Uzun Mirkova 1

Kinoteka je kulturno i filmsko nasleđe, koje je prošlo kroz razna renoviranja i uspelo da opstane na filmskom tržištu, koje se okrenulo zvučnim i vizuelnim animacijama, na štetu sadržaja i kvaliteta priče filma.

Kinoteka i dalje nema ponudu hrane, ali od skoro je odlučila malo da zažmuri na unošenje sopstvenih kokica, čipsa i sokića na projekciju. Ovde možete pogledati kultne evropske i svetske filmove, koje retko gde možete da vidite na velikom platnu.

Od skoro, Kinoteka radi na restuiranju starih domaćih filmova, i predstavlja ih publici u kvalitenijem zvučnom i vizuelnom izdanju. Kulturni kapital Kinoteke je ogroman, a cene karata su znatno niže nego u velikim, savremenim bioskopima.

#7 Cine Grand

Adresa: Patrijarha Dimitrija 14

Cinegrand je bioskopski kompleks koji u svom sastavu ima 6 sala, u koje može da stane oko 750 posetilaca. Bioskop prati sve svetske tehnološke trendove, i obezbeđuje stanovnicima Rakovice najsavremeniji filmski repertoar u komšiluku.

Po ugledu na Cineplexx nudi veliki broj tematskih večeri i zabavnog programa, kako bi privukao najmlađu publiku, koja je poznata kao najveći ljubitelj bioskopa. Ovde postoji i veliki izbor grickalica i pića uz koje možete uživati uz omiljeni film.

Posebna pažnja bila je posvećena dizajnu i osvetljenju sala, koje izgledaju potpuno spektakularno kada se svetla ugase. Reperotar koji nudi Cine Grand je raznovrstan i ovde možete pogledati najnovija filmska ostvarenja i uživati u potpunom filmskom doživljaju.

#8 Bioskop na otvorenom – Beograd

Bisokopi na otvrenom su u Beogradu tokom letnjeg perioda velika atrakcija. Mnogi vole da uživaju u noćnom letnjem povetarcu uz omiljene filmove. Postoji nekoliko mesta na kojima možete pratiti filmski repertoar na otvorenom.

Bioskop Zvezda

Adresa: Terazije 40

Bioskop Zvezda je pre nekoliko godina okupiran od strane filmskih umetnika, kako bi se vratio društvenom vlasništvu i oduzeo iz ruku privatnika. Okupatori su uspeli da očiste prostor i srede ga za pristojno prikazivanje projekcija.

Ipak, projekcije koje se rade unutra još uvek nisu na zavidnom nivou, jer ne postoje njaoptimalniji tehnički uslovi, zahvaljujući kojima bi gledaoci mogli potpuno da uživaju u filmu. Stolice u kojima se sedi nisu previše udobne, pa ukoliko film duže traje, može da vam psotane neugodno.

Međutim, tokom letnjih dana, bioskop Zvezda nudi projekcije na otvorenom, što privlači veliki broj posetilaca. Oni su slobodni da na projekciju unesu bilo kakvo piće i hranu, a udobnost je veća jer možete da sednete skoro kako god želite, a obezbeđeni su i jastuci koji omogćuvajau veću udobnost.

Filmstreet

Filmstreet je filmski festival koji se dešava svakog leta, ali se razlikuje od običnih filmskih festivala, po tome što se ovaj tretira kao letnji bioskop. Ovaj festival se održava na nekoliko lokacija u gradu, a posetioci imaju priliku da uživaju u prijatnoj temperaturui i klasicima svetske kinematografije.

Studentski park, Kalemegdan, Cvetni trg, Tašmajdan, Zemunski kej i ostale omiljene lokacije Boegrađana su filmske sale u periodu od juna do septembra. Ovo je opušteni bioskop gde možete uživati u projekcijama, druženju, grickanju i ljubavi.

Bioskopi u Beogradu se mogu podeliti na one koji prate tehnološki svetski napredak i one koji se ne mogu previše pohvaliti tehnološkim aspektom, ali se mogu pohvaliti prijatnom atmosferom i ljubavlju prema kvalitetnim filmovima i klasicima. Ukoliko dolazite u Beograd, ovaj vodič će vam veoma koristiti kako biste znali kako da odaberete pravi bioskop prema vašim potrebama.

Kako biste našli adekvatno prenoćište u Beogradu, posetite našu stranicu i pronađite savršen apartman za vas.